Presse

Mandag, den 2. oktober 2023:

TV 2 Nyhederne: 28-årig kvinde blev fundet død efter bytur – eksperter kalder politiets teori om selvmord for usandsynlig.


https://nyheder.tv2.dk/2023-09-28-28-aarig-kvinde-blev-fundet-doed-efter-bytur-eksperter-kalder-politiets-teori-om-selvmord-for-usandsynlig


- - - - X - - - -


Mandag, den 2. oktober 2023:

TV 2 Østjylland: Mystisk sag vækker uro.


https://www.tv2ostjylland.dk/norddjurs/mystisk-sag-vaekker-uro-uhyggeligt-hvis-morder-ikke-er-fundet


- - - - X - - - -


Mandag, den 2. oktober 2023:

TV 2 Østjylland: 11 år efter datterens mystiske død har hendes mor fået ro i sjælen.


https://www.tv2ostjylland.dk/norddjurs/11-aar-efter-datterens-mystiske-doed-har-faaet-ro-i-sjaelen


- - - - X - - - -


Mandag, den 2. oktober 2023:

Se & Hør: Blev Arne og Hannes dsatter myrdet?


https://www.seoghoer.dk/krimi/henriette-fundet-doed-efter-bytur-blev-arne-og-hannes-datter-myrdet

Hvad pressen skriver om dokumentaren

"Fortællingen undgår ikke at rokke ved de to finans-milliardærers omdømme. De tøver ikke med at blande sig i samfundsdebatten eller vise deres rigdom frem. Nu kan alle se, at fundamentet for deres succes er bygget på en yderst risikabel strategi om at hjælpe rige russere med deres formuepleje."


"Men selvom TV 2-dokumentarer er klippet hårdt - man mærker tydeligt, at alenlange svar er sakset til korte bidder - så er det altså ikke én, men mange gange, at Kim Fournais fortæller om Ruslands store betydning for Saxo Banks succes. Det er sært, hvis en erfaren topchef skulle sige så meget vrøvl foran rullende kameraer. Derfor tøver TV 2 da heller ikke med at bringe, hvad manden trods alt har sagt."


- Erhvervsredaktør Jens Bertelsen, Avisen Danmark

"Saxo Bank forsøgte at bremse TV 2-dokumentar. Det forstår man godt.Den kontroversielle og omstridte dokumentar om Saxo Banks eventuelle engagement i omfattende hvidvask og forbindelse til kriminelle oligarker er både spændende fjernsyn og god journalistik. Men den rygende pistol mangler."


- Henrik Palle, Politiken ❤️❤️❤️❤️

"Et gennemgående træk i de to udsendelser er, at de to stiftere og nu forhenværende venner – Kim Fournais og Lars Seier Christensen – er lodret uenige om, hvad der er foregået bag Saxo Banks glasfacade. ... Udsendelsernes tilrettelægger og interviewer, Michael Teschl, virker meget velforberedt, nysgerrig, stiller en masse gode spørgsmål og holder de to bankfolk godt fast. ... Men uanset hvad der er foregået og i hvilket omfang, er ”Saxo Bank bag facaden” et interessant og fascinerende kig ind bag et ellers blankpoleret image. Ganske som det er tilfældet med en række andre TV 2-dokumentarer i de senere år, hvor seerne har været med bag facaden i blandt andet daginstitutioner, på plejehjem og i moskéer. Nogle gange med håndfaste konklusioner, andre gange med modsatrettede påstande, men hver gang med mulighed for at blive lidt klogere på, hvad der foregår. Således også i Saxo Bank."


- Kurt Strand, Kristligt Dagblad


"Saxo Bank oplyser, at “russiske kunder har omtrent udgjort 3,8 pct. i gennemsnit af bankens indtægter siden 2011”. Russer-tallet lyder meget konkret. Men helt så enkelt er det ikke, hvilket Saxo Bank nok udmærket godt selv ved. Det gode spørgsmål er, hvor meget de russiske kunder fyldte, dengang Saxos samlede indtægter var betydeligt mindre, end den er i dag. For ikke engang TV 2 påstår, at russere fylder noget i dag. Så et gennemsnit over mere end et årti er reelt ret ubrugeligt ... Finanstilsynet påpeger, at “banken er repræsenteret globalt, herunder også i flere højrisikotredje-lande, samtidig med at langt størstedelen af bankens kunder er fjernkunder, der onboardes digitalt. I vurderingen er der også lagt vægt på, at bankens white label clients (WLC’er) er forbundet med høj risiko”.


"Saxo Bank oplyser selv, at 73 pct. af bankens detailkunder taber penge ved at investere i cfd’er. Også Saxos traditionelle hovedprodukt, valutahandel, er højrisikabelt."


- Redaktionschef David Bentow,  Børsen 02. marts 2023.

"Derfor går alt galt i dokumentaren om Saxo Bank - Kim Fournais er for naiv.

 

"Det er på månen at kritisere TV 2 eller Dokumentarkompagniet, som har skabt dokumentaren, for at lave kritisk journalistik om Saxo Bank, herunder at undersøge, om der er foregået hvidvask i Saxo Bank, eller om der foregået andre problematiske eller ulovlige aktiviteter i banken."


"TV 2-dokumentaren har fundet frem til, at Saxo Bank har haft kontroversielle partnere i Østeuropa, herunder banker, som Berlingske stødte på i sin afdækning af hvidvask-skandalen i Danske Bank. Det drejer sig om lettiske Trasta Komercbanka, Moldinconbank fra Moldova, lettiske ABLV, den polske ING Bank Slgski og russiske SMP Bank/Meridian Trade Bank. En afsløring kræver mere end navnene på nogle problematiske partnerskaber i fortiden. TV 2 leverer indicier. Intet andet."


- Erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen, Berlingske.

PRESSE ARKIV

vedr.

seneste bøger og TV-dokumentarer 

Hans mod er imponerende

"Forfatteren Michael Teschl fortjener knus og stjerner for at hav gjort et enormt arbejde med sin research.

Skulle bogen efterlade tvivl om Pedal-Oves skyld, ja, så er der ingen rest af tvivl om DRs.

Forfatteren dokumenterer overbevisende, at sagen aldrig var blevet genoptaget, hvis det ikke havde været for DRs manipulerende udsendelser, der ikke kun fik Pedal-Ove frikendt, men fik ødelagt to andre menneskers liv.

Og konfrontationen med DRs vidne, der gjorde frifindelsen mulig, er mageløs, pinlig og ubærlig

".

Simon Andersen

Berlingske

Justitsmord eller bare mord?

»Mysteriet om Pedal-Ove« er ekstremt troværdig i al sin gennemarbejdethed, og Michael Teschl giver Inspector Barnaby baghjul i rollen som opklarende kraft. Dét, der dengang gik over i historien som danmarkshistoriens største justitsmord, viser sig at have flere huller end en gennemsnitlig danbo-ost. Da Michael Teschl ruller sit research-arsenal ud, bliver det grimt. Ikke mindst for Pedal-Ove, der efter dokumentarens andet afsnit med febrilske øjne skuer ud over en fremtid, hvor han er alt andet end »totalt renset«.

Birgitte Borup

Berlingske

TV-journalistik af den hårdkogte slags

“Som journalistik skarpt skåret og hårdt eksekveret. Man sad ikke ligefrem tilbage med nogen tvivl om, at der var ugler i mosen. Ikke i noget omfang. Som fjernsyn svært underholdende på en tæt og tilfredsstillende måde. Og ikke desto mindre sad man tilbage med en følelse af at have overværet en standret. Men på den anden side var reglerne overholdt.”

Henrik Palle, TV-redaktør

Politiken

Et stykke top-journalistik med masser af spændingskurver

“Dyrekilde og Teschl har skrevet en formidabel erhvervsbiografi, med vægt på erhverv”

Esben Ørberg

Journalisten