Jan Bonde Nielsen - Afsløret

“En formidabel erhvervsbiografi, med vægt på erhverv ... et stykke top-journalistik med masser af spændingskurver”


29. februar 2016

Journalisten.dk

“Den er spændende, bringer nyt og er stærkt kritisk overfor Jan Bonde Nielsen ... et interessant og nervepirrende stykke internationalt erhvervshistorie,”


27. februar 2016

Jyllands-Posten

“Til sammenligning er langt de fleste kriminalromaner sløv læsning”


5. marts 2016

Information

Researchen er omfattende, detaljeret, og læseren bliver bragt ind i et univers af store dele af verden. Bogen er velskrevet og den er værd at læse


17. marts 2016

Børsen

Jan Bonde Nielsen - Afsløret


Den dramatiske historie om Danmarks mest kontroversielle erhvervsmand gennem fem årtier: Jan Bonde Nielsen.

Birgitte Dyrekilde og Michael Teschl fortæller historien, som strækker sig fra Danmark over London til Rusland, Kasakhstan, Georgien, Nigeria, Den Centralafrikanske Republik, Kenya og andre dele af verden.

Jan Bonde Nielsen er udlært som gartner og blev først kendt af den almindelige dansker, da han købte B&W. Efter værftets konkurs og et farceagtigt retssagsforløb besluttede Bonde Nielsen at vende sit fødeland ryggen og flytte til London.


Herfra har han formået at tegne et billede af sig selv som en succesfuld og hovedrig forretningsmand, der er gået fra den ene kæmpehandel til den anden. Gennem alle årene har han været en del af inderkredsen i det danske kongehus, hvilket har været med til at åbne mange døre for ham. Men under overfladen lurer historierne om stribevis af sagsanlæg, hemmelige forlig og million- og milliardforretninger, som gerne udføres for andres penge og med en fod i en underverden af fallenter og kriminelle.

Jan Bonde Nielsens citater i bogen stammer fra tidligere individuelle samtaler med bogens to forfattere. Resten er baseret på skriftligt materiale, navnlig retsdokumenter og vidneudsagn, samt samtaler med talrige personer i ind- og udland.


Udgivet 5. februar 2016, Politikens Forlag