Færch - familien, magten og pengene

En meget læseværdig, dybt rystende, men også sober dramadokumentar om en forretningssucces, der gemmer på intet mindre end en familietragedie.


Det er lidt af en bedrift, at forfatteren har undgået at bogen endte som en lurvet og sensationslysten sæbeopera. Han bevarer ganske fint et distanceret, kritisk og intellektuelt afrundet blik på begivenhederne.


7. november 2008

Børsen

Færch - familien, magten og pengene


Færch - familien, magten og pengene er beretningen om, hvordan griskhed og interne magtkampe splitter et af landets gamle familiedynastier, hvor den ene gren af familien åbent beskylder den anden for magtmisbrug, afpresning, vold, tvivlsomme aktiehandler, betændte overenskomster, løgne og manipulation.

Michael Teschl skildrer tobak-dynastiets historie fra den spæde start i Holstebro i 1869 til fusionen i 1961 mellem Færch, Obel og Augustinus, der resulterede i stiftelsen af Skandinavisk Tobakskompagni.

Færch-familien fastholder efter fusionen magten i selskabet, og de to fætre - Jørgen Færch og Stener Færch - deler kyndigt ledelsen, indtil et generationsskifte får fatale konsekvenser for idyllen i det gamle familiefirma.

Efter Jørgen Færchs død i 1997 og Stener Færchs død i 2005 er familiens to fløje nu i åben krig med hinanden


Udgivet 30. april 2008, Lindhardt & Ringhof