Den dag Brita forsvandt

Bogen er velskrevet, og jeg fløj igennem den på en enkelt dag. Teschl kommer hele vejen rundt om sagen og får belyst den fra alle vinkler, hvilket er alfa og omega for en god true crime-bog.


9. november2019

Bogblogger.dk

Forfatteren Michael Teschl fortjener knus og stjerner for at have gjort et enormt arbejde med sin research, hans mod er imponerende


4. november 2019

Berlingske

“Særdeles velskrevet”


5. november 2019

Nordjyske

Et fantastisk journalistisk arbejde og en spændende, informativ skildring af Pedal Ove-sagen


7. november 2019

Bøger.org

Den Dag Brita Forsvandt


En decemberdag i 1981 forsvandt den 30-årige Brita Hansen sporløst i Frederikshavn. Først syv måneder senere blev hendes lig fundet i havnen. Hun var blevet kværket, og hendes fraseparerede mand, fritidsmusikeren Ove Hansen – også kaldet ‘Pedal Ove’ – blev under stor mediebevågenhed idømt 12 års fængsel for drabet.

10 år senere blev Pedal Ove-sagen genoptaget på baggrund af to DR-dokumentarer, hvor nye vidner og oplysninger satte spørgsmålstegn ved Ove Hansen som gerningsmanden. Denne gang frikendte domstolen ham, og sagen blev derefter kendt som danmarkshistoriens største justitsmord.

Men hvordan kunne det ske i et retssystem som det danske, at medierne fik så stor indflydelse på en drabssag? Hvordan kunne DR præsentere nye vidner, som politiet trods en årelang efterforskning ikke kendte til? Talte vidnerne sandt? Gjorde Ove Hansen? Og hvem slog så Brita ihjel?

I 25 år er ingen nye spor dukket op i drabsmysteriet. Indtil i 2017, hvor et anonymt brev landede i Michael Teschls postkasse og vækkede sagen til live igen. Forfatteren satte sig for at lægge brikkerne i den endnu uopklarede drabssag, og undervejs blev løgne afsløret, forklaringer ændret – og et alibi smuldrede.


Udgivet 4. november 2019, Politikens Forlag