Projekter


 

TV-DOKUMENTAR


 

PRODUCTION COMPANY

Nordisk Film TV & Danmarks Radio

 

PROJECT NAME

"DF og de skjulte bilag"

 

ROLE

Tilrettelægger / Journalist

 

BØGER


 

.

AFSLØRET er den dramatiske historie om Danmarks mest kontroversielle erhvervsmand gennem fem årtier. Jan Bonde Nielsen ligner en succesfuld og hovedrig forretningsmand, der er gået fra den ene kæmpehandel til den anden i Danmark, England, Rusland, Kasakhstan, Georgien, Nigeria, Den Centralafrikanske Republik og andre dele af verden. Han fører sig frem i selskab med kongelige, milliardærer og andre prominente personligheder i både Danmark og udlandet. Men under overfladen lurer historierne om stribevis af sagsanlæg, hemmelige forlig og million- og milliardforretninger, som gerne udføres for andres penge og med en fod i en underverden af fallenter og kriminelle.


PRODUCTION COMPANY

Lindhardt & Ringhof Forlag (EGMONT)

 

PROJECT NAME

Jan Bonde Nielsen - Afsløret

 

ROLE

Forfatter

 

 

ZOBEL er navnet på et af landets mest omtalte familiedynastier, som er kendt fra både det seriøse erhvervsliv og de kulørte blade. Dette er beretningen om Peter Zobel og om generationerne før og efter ham. Om kaptajnen på Codan-broen, hvis livskurs var udstukket længe inden, han tog sit første spæde skridt. Det er en rejseberetning fra et langt liv drevet af ansvarsfølelse, dedikation, vilje og arbejdsomhed, og hvor kaptajnen – trods en brændende eventyrlyst, personlige tragedier og en række udfordrende (medie)storme langs ruten – aldrig afveg den udstukne kurs. ZOBEL er den bevægende, til tider dramatiske og ofte tankevækkende historie om Peter Zobel før, under og efter Codan – og ikke mindst om familien alle ved, hvem er, men som kun meget få kender.


PRODUCTION COMPANY

Lindhardt & Ringhof Forlag (EGMONT)

 

PROJECT NAME

Zobel - Historien om et dansk dynasti

 

ROLE

Forfatter

 

 

Færch - familien, magten og pengene er beretningen om, hvordan griskhed og interne magtkampe splitter et af landets gamle familiedynastier, hvor den ene gren af familien åbent beskylder den anden for magtmisbrug, afpresning, vold, tvivlsomme aktiehandler, betændte overenskomster, løgne og manipulation. Michael Teschl skildrer tobak-dynastiets historie fra den spæde start i Holstebro i 1869 til fusionen i 1961 mellem Færch, Obel og Augustinus, der resulterede i stiftelsen af Skandinavisk Tobakskompagni.


PRODUCTION COMPANY

Lindhardt & Ringhof Forlag (EGMONT)

 

PROJECT NAME

Færch - familien, magten og pengene

 

ROLE

Forfatter

 

 

Efter katastrofen omkring farmors 80-års fødselsdag er Michael gået under jorden i København. Her har han buret sig inde i sin kvistlejlighed midt i byen og afbrudt såvel dørklokke som telefon. Han har ikke lyst til at være i forbindelse med nogen og tvivler også på, at nogen har lyst til at være i forbindelse med ham. Men en dag eksploderer Michaels isolerede tilværelse, og en ellers noget triviel hverdag forvandles ud af det blå til et veritabelt vælge og vrage-inferno, hvor Michael hurtigt må sande, at ethvert talent har begrænset værdi, hvis ikke man samtidig har talent til at udnytte det.


PRODUCTION COMPANY

Lindhardt & Ringhof Forlag (EGMONT)

 

PROJECT NAME

Stik farmor en plade

 

ROLE

Forfatter

 

 

Farmor fylder 80, og Michael skal til familiesammenkomst i Frederikshavn. Spørgsmålet er bare, hvor meget der bliver at fejre, for bortset fra farmors fødselsdagsgave - et strikket halstørklæde - består hans bagage kun af en skjult dagsorden, der nok skal gøre det af med enhver feststemning. Michael har nemlig besluttet, at nu skal det være slut. Det skal være slut med at mødes og illudere familieidyl, når den eneste kommunikationsform i årevis har været løgne, intriger og bagvaskelse. Og frem for alt skal det være slut med at ignorere problemet. Men inden det endelige opgør ligger en sekstimers togtur til Frederikshavn.


PRODUCTION COMPANY

Lindhardt & Ringhof Forlag (EGMONT)

 

PROJECT NAME

Sunde tanker fra en syg sjæl

 

ROLE

Forfatter

 

 

 

RAPPORTER


 

.

A study of the validity of the pending claims of discrimination by the parliamentary administration against certain political groups, administratively politicised incapacity and leakage of confidential internal documents from the administration to members of the press.

 

Available in German, English and French.


PRODUCTION COMPANY

DOKUMENTARIUM ApS

 

PROJECT NAME

The European Parliament's Internal Battleground

 

ROLE

Journalist og tilrettelægger